Pages

Zekoslav Mrkva: najpopularniji animirani lik svih vremena



Prema anketi koju je među svojim čitateljima proveo američki časopis TV Guide, Zekoslav Mrkva (Bugs Bunny) proglašen je najpopularnijim animiranim likom svih vremena. Zekoslav je, također, jedini animirini lik nastao još u doba prije televizije, koji je uspio ući među prvih deset.

Na drugom mjestu je Homer Simpson, otac iz Foxove popularne serije "The Simpsons", a zatim slijede Rocky and Bullwinkle iz popularne serije koja se emitirala 50-tih i 60-tih godina, Beavis and Butt-head - popularni dvojac sa MTV-a, Grinch - koji ne voli Božić sve dok mu se primjerom ne pokaže suprotno, Fred Kremenko i Barney iz prve prime-time crtane serije "Obitelj kremenko" (The Flintstones), Angelica iz Rugratsa, Charlie Brown i Snoopy, SpongeBob, a prvih deset zaključuje Cartman iz "South Parka."

Zekoslav Mrkva, pametni kunić sa dugačkim ušima, popularan je postao već prvim pojavljivanjem daleke 1938. godine, a prvi je put izgovorio svoju poznatu rečenicu "What's up doc?" ili kako je to kod nas prevedeno "Kaj te muči Njofra?" 1940. godine. Postao je heroj mnogobrojnih Warner Bros televizijskih i kino crtića, kao i reklama, igrica itd. Tijekom mnogih godina, Zekoslav je bio brijač, operni pjevač, drvosječa, srednjovjekovni vitez, a nastupao je sa mnogobrojnim zvijezdama od Michael Jordana do tasmanijskog čudovišta. Usprkos stalnim pokušajima njegovog vjernog pratioca crnog patka (koji je na kraju zauzeo 14. mjesto na listi) da mu preuzme slavu, Zekoslav je uvijek uspio ostati broj jedan.

Iznenađuje prilično loš plasman Micky Mousa koji se uspio ugurati tek na 19. mjesto, kao i što na listi nema nekih legendarnih likova poput Pink Pantera ili Štrumfova. 

















 
  • Bla bla pas - Neobično pričljivi pas koji izgleda prilično smiješno. Možda je samo promukao pa nemože "normalno" lajati kao i drugi psi ili stvarno ima specifičan nač...